Manuele installatie cursussjabloon (Windows)

Het gebeurt wel vaker dat het installatiepakket niet helemaal correct wordt uitgevoerd door Windows. Updates van Windows zorgen er soms voor dat het installatiepakket (.exe bestand) niet meer als vertrouwd wordt beschouwd omwille van certificaatbeveiliging of om een andere beveiligingsreden. Soms is een antivirusprogramma, antispyware of firewall de spelbreker.

Ik zal jou niet vervelen met de technische kant van het verhaal, maar in voorkomend geval komt het erop neer dat niet alle onderdelen van het sjabloon correct geïnstalleerd worden. Dit betekent dat je de installatie (deels) manueel moet verrichten. Voorlopig is er nog geen betere definitieve oplossing. Je vindt in dit artikel de nodige instructies en in de bijlage alle onderdelen die je nodig hebt om het sjabloon goed te laten werken. Hieronder vind je het stappenplan:

  1. Download het zip-bestand onderaan in dit artikel en pak het uit op je computer. (Hoe je zo'n bestand moet uitpakken lees je hier)
  2. Sluit alle eventueel openstaande Word-documenten.
  3. Open Windows Verkenner en klik in het lint op het tabblad Beeld.
  4. Vink indien nog niet geselecteerd, de optie Verborgen items aan.  5. Herhaal stap 2 en vink indien nog niet geselecteerd, nu de optie Bestandsnaamextensies aan.
  6. Typ in de navigatiebalk deze tekstregel %appdata%\Microsoft\Sjablonen\ (kan je hier kopiëren en plakken, voor de Engelse versie wordt “Sjablonen” “Templates”) en druk op de entertoets.  7. Kopieer op deze plaats het document Thomas More Cursussjabloon.dotm (die vind je in de bijlage)
  8. Open de map Document Themes en vergewis je ervan of het bestand Word Thomas More.thmx aanwezig is. Zo niet, kopieer je dit vanuit de bijlage.  9. Open nu de map Theme Colors en vergewis je ervan of het bestand Word Thomas More.xml aanwezig is. Zo niet, kopieer je dit vanuit de bijlage.
  10. Open Word en kijk bij de map Persoonlijk. Normaliter vind je nu het sjabloon terug.
Bijlagen:
Bewaar het bestand Thomas More Cursussjabloon.zipThomas More Cursussjabloon.zip[ ]???2006 kB